Behandelingen konijn

Welke behandelingen zijn er?

 

 

 

 

Er bestaan verschillende konijnenrassen waarvoor een trimbeurt geen overbodige luxe is. Ieder konijn heeft een andere soort vacht, waardoor elke vacht zijn eigen behandeling nodig heeft en de vacht van het ene konijn makkelijker in de klit raakt dan van het andere konijn.
Wanneer ik het konijn zie kan ik u adviseren welke behandeling het beste is voor de vacht van uw konijn.

Knippen

De haren van uw konijn worden tot de gewenste lengte ingekort met een schaar. Deze behandeling is alleen mogelijk indien uw konijn geen tot weinig klitten heeft.

Scheren

Een andere manier om de vacht van uw konijn in te korten is door te scheren. Dit is mogelijk tot een lengte van maximaal 0,5 millimeter.
Indien de vacht van uw konijn erg vervilt is, is het erg moeilijk om bepaalde delen van uw konijn te scheren zonder de huid van uw konijn te beschadigen.
Natuurlijk doe ik mijn uiterste best om beschadigingen door middel van de tondeuse te voorkomen. Indien er sprake is van ernstige vervilting kan ik hier geen garantie op geven.

Overige informatie & tips

* Indien de vacht van uw konijn erg veel klitten heeft of vervilt is kan het voorkomen dat uw konijn zich niet goed gaat voelen. Hij kan zijn warmte niet meer kwijt en er bestaat een mogelijkheid dat hij stopt met eten. Dit kan levensgevaarlijk zijn voor uw konijn doordat het maagdarmstelsel stil kan komen te liggen. Wanneer u opmerkt dat uw konijn aan een trimbeurt toe is kunt u het beste zo snel mogelijk bellen om een afspraak te maken.
Indien u niet zeker bent over de gezondheid van uw konijn adviseer ik u ten alle tijden een dierenarts te raadplegen.
 
* Veel klanten vinden het fijn om meteen een vervolg afspraak te maken. Zo voorkomen ze dat wanneer men belt voor een afspraak er een lange wachttijd is.

 

* Breng uw konijn in een afgesloten reiswieg met daarin wat hooi.

 

Mijn eigen -inmiddels overleden- grote angora, Moos
Mijn eigen -inmiddels overleden- grote angora, Moos