De wachttijd voor een trimbeurt voor vaste klanten is begin april 2024.
Momenteel is er geen plek voor nieuwe klanten.

Behandelingen hond

Wat gebeurt er in de trimsalon?
Zodra u binnenstapt in de salon wordt u natuurlijk allereerst welkom geheten. Ik vind het erg belangrijk dat u uw hond met een gerust gevoel bij mij achterlaat en dat de hond het fijn vindt om bij mij in de trimsalon te komen. Daarom laten we hem even rustig de ruimte verkennen. Natuurlijk vraag ik u wat u graag wenst dat er gedaan wordt qua vachtverzorging. Ondertussen beoordeel ik de vacht van de hond om u te kunnen vertellen of uw wens mogelijk is.
Als ik voldoende over de hond weet verlaat u de salon, en zal ik u middels een WhatsApp bericht of belletje laten weten als wij bijna klaar zijn. Mijn ervaring is namelijk dat de hond rustiger is als het baasje weg is.

Zodra u weg bent zet ik de hond op tafel en verwijder ik indien nodig het haar uit de oren en maak ik de oksels, liezen en geslachtsorganen haar vrij.
Nu is het tijd om in bad te gaan. Eerst wordt de vacht gewassen met een reinigende shampoo, daarna met een voedende shampoo waaraan een conditioner is toegevoegd. Deze shampoo heeft een subtiele geur. Zodra de hond goed schoon is dan kan de juiste behandeling beginnen. Tijdens de behandeling worden indien nodig de oren leeggeplukt of schoongemaakt en nagels geknipt. Ook de tanden worden gecontroleerd.

 

Wassen
Natuurlijk kunt u bij mij terecht als u vindt dat uw hond alleen een opfrisbeurt nodig heeft. Voor zowel lang- als kortharige honden kan een wasbeurt fijn zijn wanneer de hond vies is of naar ruikt.
Na het wassen wordt de hond droog geblazen met de waterblazer. Dit is een grote krachtige blazer die zoals de naam als zegt, het water uit de vacht blaast.

Scheren
De meeste mensen denken wanneer hun hond geschoren wordt hij dan 'kaal' wordt. Dit kan, maar hoef niet. Door de technieken van tegenwoordig kan een hond tot op een lengte van 5 centimeter geschoren worden. Scheren is eigenlijk elektrisch knippen. Het gaat vaak sneller dan wanneer met de hand wordt geknipt. Er kan bijvoorbeeld ook voor worden gekozen om de rug te scheren en de poten te knippen.
Als de vacht van de hond vervilt is, is kort scheren wel vaak de enige oplossing.

 

Knippen/effileren
Deze behandeling wordt vaak toegepast bij hondjes zoals een maltezer, shih tzu of poedel. De vacht wordt ingekort met een rechte schaar of een effileerschaar. Verschillende modellen zijn mogelijk, dit is natuurlijk afhankelijk van de conditie van de vacht van uw hond.

Plukken/strippen
Diverse rassen zoals een caïrn terriër, ruwharige teckel en spaniëls worden (deels) geplukt.
Met plukken bedoelen we dat de bovenste laag rijpe haren met de hand uit de huid wordt geplukt. Als het haar rijp is doet dit geen pijn bij de hond.
Er kan tijdens het plukken gebruik worden gemaakt van verschillende producten zoals een pluksteen, trimkrijt, trim-mes of vingercondooms.

Wanneer een hond met een plukvacht geschoren of geknipt wordt zal de vachtstructuur veranderen. Dit wordt in de salon dus alleen gedaan als hier medische redenen voor zijn.


Ontwollen

Honden zoals een labrador, duitse herder, golden retriever en een australian shepherd worden ontwolt. Dit houdt in dat de losse dode ondervacht wordt verwijderd. Dit gebeurt bij mij in de salon doormiddel van de 'was en blaas methode'.
Na deze behandeling wordt de hond indien gewenst nog geknipt. De sloffen aan de voeten en broek kunnen dan worden ingekort.

 

Borstelen/kammen
Indien u een langharige hond hebt en hem een keer goed wil laten borstelen is dit natuurlijk ook mogelijk bij mij.
U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen iedere 4 weken langs te komen voor een goede borstelbeurt die dan bijvoorbeeld 30 minuten duurt. In overleg is er veel mogelijk.
Let op: Indien de vacht van uw hond erg geklit/vervilt is kies ik vaak voor een andere behandeling omdat uitborstelen dan erg pijnlijk kan zijn voor de hond. Natuurlijk gebeurd dit altijd in overleg met u!

 

Nagels knippen
Indien uw hond (nog) niet toe is aan een trimbehandeling maar wel erg lange nagels heeft
kunt u ook bij mij terecht om alleen de nagels te laten knippen.

Overige informatie
* Laat de hond voor het bezoek aan de trimsalon goed uit. De trimbehandeling duurt namelijk een tijdje.

* Breng de hond altijd aan de lijn naar de trimsalon. Wanneer de hond klaar is kan ik de hond aan de riem in de ruimte vastmaken terwijl we op u wachten.

* Waarschijnlijk is uw hond na de trimbeurt erg moe. Zodra u thuis komt is het verstandig de hond even uit te laten  zodat hij daarna lekker op zijn plekje tot rust kan komen.

* Probeer uw hond vlo-vrij naar de trimsalon te brengen. Dit voorkomt dat andere honden ook besmet raken met vlooien. Indien uw hond vlooien heeft wordt hiervoor een meerprijs in rekening gebracht.

* Veel klanten vinden het fijn om meteen een vervolg afspraak te maken. Zo voorkomen ze dat wanneer men belt voor een afspraak er een lange wachttijd is.